Bouw grootste opslagloods voor verpakte gevaarlijke stoffen

1101

Bouw grootste opslagloods voor verpakte gevaarlijke stoffenROTTERDAM – Neele-Vat Logistics is begonnen met de bouw van een gloednieuw ADR distributiecentrum op de Maasvlakte. Paul Neele, zoon van CEO Ron Neele, sloeg de eerste paal in bijzijn van meer dan 100 collega’s. Het wordt de grootste opslagloods in Nederland voor verpakte gevaarlijke stoffen (ADR). Neele-Vat Logistics neemt de extra opslagruimte met ingang van december 2015 in gebruik.

Het nieuwe distributiecentrum op de Maasvlakte beschikt over meer dan 20.000 ADR palletplaatsen (verdeeld in zeven compartimenten ingericht volgens PGS 15 richtlijn), een blussysteem op basis van CO2 en een inpandig kantoor van in totaal circa 14.000 m². Met deze uitbreiding verdubbelt Neele-Vat Logistics haar totale ADR opslagruimte tot 40.000 palletplaatsen. De nieuwbouw komt naast de huidige ADR loods op de Maasvlakte.

Groeimarkt

Opslag van gevaarlijke stoffen is een groeimarkt. ‘Met deze investering versterken we onze positie’, aldus Cuno Vat, directeur Neele-Vat Logistics. ‘Er gebeurt veel op de markt van gevaarlijke stoffen. Steeds meer producten worden aangemerkt als gevaarlijk. Daarnaast wordt de handhaving van correcte opslag strenger gecontroleerd én de opslag moet zo ver mogelijk van bewoonde wereld plaatsvinden. Verder dan de Maasvlakte kunnen we niet.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief