Deurganckdoksluis op schema, aannemer begint aan gebouwen

714

Aannemer Democo begint maandag 6 januari start met de bouw van de verschillende dienstgebouwen aan de Deurganckdoksluis. De gebouwen worden de werkplek van het nautisch personeel en moeten in het najaar van 2015 klaar zijn. De gebouwen kosten ruim tien miljoen euro.

Het gebouwencomplex aan de nieuwe sluis bestaat uit acht gebouwen en drie wachthuisjes. Gebouw A is het centrale bedieningsgebouw van de sluis. Op de tweede verdieping is een bezoekersruimte die in Aannemer begint aan gebouwen Deurganckdoksluisnoodgevallen kan dienst doen als coördinatiecentrum. Gebouw B is het centraal technisch gebouw waarin zich de stroomvoorziening van de Deurganckdoksluis bevindt. Gebouw C wordt een hangar voor de opslag van reserve-onderdelen van de sluis en een geïntegreerde werkplaats.

In de machinegebouwen (gebouw D en D’) bevinden zich de installaties voor de bediening van de sluisdeuren. Hier wordt telkens een rolbrug met een netto draagvermogen van 16 ton voorzien. Gebouwen G en J zijn de bruggebouwen. Gebouw H wordt het gebouw voor de sleepdienst en Brabo en ligt aan de toegangsgeul van de Deurganckdoksluis. De gebouwenreeks wordt afgesloten met drie wachthuisjes voor de nautische arbeiders.

De werken aan de Deurganckdoksluis liggen op schema. Verwacht wordt dat de sluis in het voorjaar van 2016 operationeel is. (Bron: Haven Antwerpen)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter