Boskalis wil ultragroot schip gaan bouwen voor zwaar zeetransport

781

Boskalis wil een ultragroot V-klasse schip voor zwaar zeetransport (HTV) gaan bouwen die nog groter is dan de Dockwise Vanguard. Het bedrijf maakte op de Offshore Technology Conference in het Amerikaanse Houston bekend daar onderzoek naar te gaan doen.

De Dockwise Vanguard, die begin 2013 in de vaart werd genomen, is nu nog ‘s werelds grootste HTV in de V-klasse met een laadvermogen van 117.000 MT en een dekoppervlak van 270 bij 70 meter. Qua lengte, breedte en laadvermogen moet het nieuwe schip groter zijn dan de Dockwise Vanguard, maar het schip wordt ook boegloos met een asymmetrisch geplaatste accommodatie.

Goed ontvangen
‘De Dockwise Vanguard is goed ontvangen door de markt’, vertelt CEO Peter Berdowski van Boskalis. ‘Onze beslissing om dit onderzoek te starten is hier een afspiegeling van en we zien nog veel meer interessante mogelijkheden op de FPSO- en FLNG-markten.’

Het onderzoek richt zich op zowel de marktkansen als de technische eisen voor het nieuwe schip. Boskalis gaat met klanten praten om inzicht te krijgen in de wijze waarop dit vaartuig de verwachte groei in de FPSO- en FLNG-markten kan opvangen, naast het transporteren over zee van ultragrote en zware maritieme structuren. (Bron: Boskalis)

Lees ook:
Boskalis en Mammoet bergen autocarrier Baltic Ace (+ video)
Boskalis boekt recordwinst
Boskalis koopt Fairmount

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief