Boskalis wil ook laatste aandelen Dockwise

661

Boskalis is een uitkooprocedure begonnen om de laatste aandelen van Dockwise in handen te krijgen. Inmiddels heeft Boskalis 99,39% van de aandelen in bezit.

boskalisTijdens het bod van 18,50 euro kreeg Boskalis in totaal 22.675.948 aandelen Dockwise aangemeld voor aanvaarding. Die aandelen vertegenwoordigden 57,20% van het totale aantal aandelen. De afwikkeling van de betaling en de overdracht van de betrokken aandelen zijn afgerond. Samen met de 16.722.812 aandelen die Boskalis al in bezit had, heeft Boskalis nu 99,39% van het totale aantal aandelen.

Om de laatste aandelen in bezit te krijgen, is Boskalis een verplichte uitkoopprocedure gestart krachtens Paragraaf 103 van de Bermuda Companies Act. ‘Deze wet mag worden ingeroepen door aandeelhouders die tenminste 95% van de aandelen van een onderneming in bezit hebben door de overige aandeelhouders kennis te geven van het voornemen hun aandelen op te kopen onder de voorwaarden zoals bepaald in de kennisgeving. Deze kennisgeving is aan de resterende aandeelhouders verstrekt. De prijs die bij de uitkoop wordt geboden is gelijk aan het bod.’