Boskalis verwerft contract voor Wikinger offshore windpark

806

PAPENDRECHT – Boskalis en VolkerWessels hebben een contract verworven van Iberdrola Renewables Offshore Deutschland GmbH voor de gedeeltelijke aanleg van het Wikinger offshore windpark in het Duitse deel van de Baltische Zee. De werkzaamheden omvatten het transport en de installatie van de funderingen voor zeventig windturbines evenals zes funderingspalen voor een offshore substation. De contractwaarde voor Boskalis bedraagt circa 75 miljoen euro.

Boskalis verwerft contract voor Wikinger offshore windparkHet Wikinger offshore windpark ligt 34 kilometer ten noordoosten van het eiland Rügen en zal een totale capaciteit van 350 MW genereren. Elk van de zeventig windturbinefunderingen bestaat uit een jacket met vier poten en vier funderingspalen, die met behulp van zeegaande pontons en anchor handling tugs van Boskalis en halfafzinkbare transportschepen van Dockwise worden vervoerd vanuit vier verschillende locaties in Europa naar Sassnitz-Mukran in Duitsland.

Boskalis Giant

Na het transport van Sassnitz-Mukran naar de locatie van het windpark worden de palen in de zeebodem geheid, waarna de jackets worden geïnstalleerd en aan de palen bevestigd. De installatie van de palen wordt uitgevoerd door een Boskalis Giant ponton die is uitgerust met een kraan met een hijsvermogen van 1.000 ton. De jackets worden geplaatst door de Boskalis Taklift 4, een drijvende bok met een hijsvermogen van 2.200 ton.

De aanvang van de werkzaamheden staat gepland voor het eerste kwartaal 2016 en de oplevering wordt verwacht in het najaar van dat jaar. (Bron: Boskalis)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief