Boskalis legt voor 130 miljoen vaargeul haven St Petersburg aan

622

Koninklijke Boskalis Westminster heeft een contract verworven van CJSC Baltstroy voor de aanleg van de vaargeul voor de Bronka-haven in de Russische stad St Petersburg. Het contract heeft een totale waarde van circa 130 miljoen euro.

Boskalis legt voor 130 miljoen vaargeul St Petersburg aanHet project omvat de aanleg van een 6-kilometer lange vaargeul, een draaikom en ligplaatsen voor ‘Bronka’, de nieuwe havenfaciliteit van St Petersburg. In totaal wordt  16 miljoen kubieke meter klei, slib en zand gebaggerd met behulp van uiteenlopend materieel waaronder middelgrote sleephopperzuigers, snijkopzuigers en backhoes.

Meer containers
De nieuwe Bronka-haven wordt aangelegd om de doorvoercapaciteit voor containers in de regio St Petersburg te vergroten. Dit contract komt bovenop het landaanwinningscontract voor de haven van Bronka dat in juni 2013 aan Boskalis werd toegekend en momenteel in uitvoering is.
De werkzaamheden gaan in het voorjaar van 2014 van start en zijn naar verwachting eind 2015 voltooid.

Groeiende wereldhandel
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de groeiende wereldhandel.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter