Boskalis legt tweede wooneiland aan voor kust Panama (+ video)

729

eilandboskalis2PAPENDRECHT – Boskalis gaat een tweede kunstmatig eiland aanleggen voor de kust bij de woonwijk Punta Pacifica in Panama-Stad. De werkzaamheden hebben een contractwaarde van ruim 55 miljoen euro.

Dit project van Compañía Insular Americana S.A. volgt op het door Boskalis aangelegde eerste eiland, dat begin 2013 aan de klant werd opgeleverd. De werkzaamheden gaan in de loop van het tweede kwartaal 2015 van start en duren naar verwachting twee jaar.

600.000 kuub

Het project omvat de aanleg van een tweede kunstmatig eiland in de Stille Oceaan voor de dichtbevolkte kustlijn van Panama-Stad. Er wordt negen hectare land gecreëerd door circa 600.000 kubieke meter steen te storten voor de omtrek van het eiland en dit op te vullen met 1,3 miljoen kubieke meter zand. Tevens wordt er een brug gebouwd om de twee eilanden met elkaar te verbinden.

Boskalis zal steen aanvoeren met behulp van sleepboten en bakken, terwijl een grijperkraan en graafmachines zullen worden ingezet voor het installeren van de stenen omtrek. Vervolgens zal het eiland worden opgevuld met zand dat wordt aangevoerd door een grote sleephopperzuiger. (Bron: Boskalis)

Meer projecten van Boskalis:
Boskalis en Van Oord leggen eiland aan voor kust Jakarta
Boskalis verwerft contract voor Wikinger offshore windpark
Boskalis en VolkerWessels leggen kabels windmolenpark Sandbank

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief