Boskalis koopt Fairmount

689

Boskalis neemt Fairmount Marine en Fairmount Ocean Towage Company over van Louis Dreyfus Armateurs. Boskalis betaalt ongeveer zes maal de ebitda van Fairmount. Hoeveel dit is, is onbekend; cijfers van Fairmount zijn er niet.

Fairmount is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van zeesleepdiensten over lange afstanden. Het bedrijf beschikt hiervoor over een vloot van vijf Anchor Handling Tugs (AHTs) met een trekkracht van 205 ton bollard pull.

Boskalis koopt Fairmount. Versterking
De toevoeging van deze zeegaande AHTs betekent voor Boskalis een verdere versterking van de marktpositie op het gebied van zowel offshore energy-dienstverlening als berging. Het gebruik van zeegaande sleepboten voor zogenoemd ‘nat’ slepen over lange afstanden vormt een aanvulling op de bestaande diensten op het gebied van zwaar droog transport die Boskalis reeds aanbiedt.

Offshore
Met Fairmount kan Boskalis haar klanten het volledige spectrum van oplossingen op het gebied van zwaar transport over zee aanbieden, toegesneden op de betreffende vracht of op specifieke vereisten. De AHTs kunnen ook worden ingezet op offshore-projecten, en vormen daarmee een uitbreiding op het huidige aanbod van Boskalis op het gebied van transport- en installatiediensten, en kunnen daarnaast voor bergingsprojecten worden ingezet.

De acquisitie hangt nauw samen met de groeiende wereldhandel en de stijgende energieconsumptie. (Bron: Boskalis)

Volg TotaalTrans op Twitter