Boskalis haalt voor zeventig miljoen euro aan werk binnen

746

Boskalis heeft twee contracten verworven in het Verenigd Koninkrijk en Zweden met een gezamenlijke contractwaarde van circa 70 miljoen euro.

Boskalis gaat in opdracht van de Tendring District Council in Clacton-on-Sea in het Verenigd Koninkrijk een zeewering aanleggen van vijf kilometer tussen Clacton Pier en Holland Haven. De zeewering bestaat uit 23 stenen strekdammen waartussen stranden worden opgespoten. Boskalis voert het project uit binnen de joint venture VBA JV Ltd  (een consortium bestaande uit Volker Stevin, Boskalis Westminster en Atkins).

Boskalis haalt voor zeventig miljoen euro aan werk binnenDe werkzaamheden beginnen in de zomer van 2014 en worden eind 2015 afgerond. Voor dit project worden twee middelgrote sleephopperzuigers ingezet. De steen werkzaamheden worden volledig met droog materieel uitgevoerd.

Marieholmtunnel

In Zweden heeft Boskalis in joint venture met Züblin Scandinavia AB een contract verworven van opdrachtgever Trafikverket Göteborg voor het ontwerp en de aanleg van de Marieholmtunnel en aanleg van kademuren in Gothenburg. De nieuwe verkeerstunnel onder de rivier de Göta Älv vormt een verbinding tussen de stadsdelen Marieholm en Tingstad van Gothenburg. Het Design & Construct contract heeft een looptijd tot en met 2020. Voor de realisatie van dit project baggert Boskalis tot een diepte van rond twintig meter de sleuf waarin de tunnel wordt afgezonken, het zand aanbrengen onder en naast de afgezonken tunnel en de bescherming van het tunneldak aanbrengen in de vorm van breuksteen. (Bron: Boskalis)

Meer over Boskalis:
Boskalis wil ultragroot schip gaan bouwen voor zwaar zeetransport
Boskalis en Mammoet bergen autocarrier Baltic Ace (+ video)
Boskalis boekt recordwinst

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief