Boskalis breidt voor 120 miljoen olieterminal in Brazilië uit

1084

PAPENDRECHT Boskalis gaat voor 120 miljoen euro de Porto do Açu Oil Transhipment Terminal in de staat Rio de Janeiro in Brazilië uitbreiden. In totaal wordt ongeveer 32 miljoen kubieke meter zand, slib en klei gebaggerd.

Boskalis en Van Oord leggen eiland aan voor kust JakartaBoskalis kreeg de opdracht van Açu Petróleo S.A. (een joint venture van Prumo Logística S.A. en Oiltanking Gmbh). De opdracht omvat het verdiepen, verbreden en verlengen van het toegangskanaal en de draaikom. Het toegangskanaal van de terminal heeft op dit moment een diepte van 20,5 meter, hetgeen geschikt is voor Suezmax type schepen. Eind 2017 is de diepte toegenomen tot 24,5 meter waardoor de terminal eveneens zogenoemde Very Large Crude Carriers kan ontvangen.
De werkzaamheden vangen per direct aan en zijn naar verwachting eind 2017 afgerond. Voor dit project worden een jumbo sleephopperzuiger en twee grote sleephopperzuigers worden ingezet.

Tussen 2011 en 2015 was Boskalis al verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een groot deel van Açu Port, waaronder de aanleg van twee toegangskanalen, een draaikom, een binnenkanaal en aanlegplaatsen alsmede de 2,4 kilometer lange oeverbescherming ten behoeve van de binnenhaven.