Boskalis breidt belang in Fugro uit tot ruim een kwart

787

PAPENDRECHT – Boskalis heeft haar belang in Fugro uitgebreid tot 25,1%. Boskalis benadrukt dat dit geen opmaat is tot het uitbrengen van een bod. Boskalis beschouwt Fugro als een interessant bedrijf met sterke marktposities in haar kernactiviteiten.

Derde meer winst voor BoskalisDe strategie van Boskalis is gericht op de offshore- en (maritieme) infrastructuurmarkten, gebruikmakend van de combinatie van hoogwaardige kennis en maritieme assets. De activiteiten van Fugro sluiten hier uitstekend op aan. De twee bedrijven hebben veel gemeen op het gebied van assets, kennis, kapitaalintensiteit, wereldwijde spreiding, klantenbestand en zijn beide mondiaal leidend in nichemarkten.

Kortgeding

De kortgedingrechter in Den Haag wees deze week nog de vordering van Boskalis af om Fugro te bevelen een door Boskalis verzocht agendapunt als stempunt op te nemen in de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders afgewezen. Boskalis wilde dat de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Fugro een eind maakte een een door Fugro gehanteerde beschermingsconstructie.
Deze constructie is volgens Boskalis niet proportioneel, niet transparant en bovendien in strijd met de algemene beginselen van goed ondernemingsbestuur nu deze kan leiden tot een situatie waarin Fugro tegen haar eigen wil de zeggenschap verliest over een significant deel van haar onderneming. (Bron: Boskalis)

Meer over Boskalis:
Boskalis haalt bakzeil in kortgeding tegen Fugro
Boskalis legt tweede wooneiland aan voor kust Panama (+ video)
Derde meer winst voor Boskalis

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief