Boogaard vervoert met nieuwe Renault F1 auto Max Verstappen

494

AMSTERDAM – Transportbedrijf Boogaard uit Amsterdam heeft een Renault Trucks C in gebruik genomen. Het voertuig wordt ingezet voor het transport van allerlei zaken: van hardhout tot zware machines. Op haar maiden trip bracht de truck de F1 auto van Max Verstappen naar Rotterdam.

Boogaard vervoert met nieuwe Renault F1 auto Max VerstappenDe Renault Trucks C van Boogaard heeft 430 pk een 9-tons vooras. Het betreft een 6×2 met een gestuurde hefbare sleepas. Het voertuig is voorzien van 70-serie banden op de trekas zodat het gehele voertuig lager staat. Hierdoor kan er hoger geladen worden en is de vloerhoogte van de laadbak lager waarmee het laden vereenvoudigd wordt.

Uitermate geschikt

‘Wij kozen voor deze Renault Trucks C, omdat het de configuratie van een C-serie heeft wat voor ons zware werk uitermate geschikt is, maar met het comfort en de specificaties van een T-serie’, verklaart directeur Barry Boogaard. ‘Het voertuig is af fabriek uitgerust met een 9-tons vooras en innerliner in het chassis van voor tot achteren, dus ideaal geschikt om zwaar te beladen. Onze keuze viel op de 430 pk versie, zodat we eventueel ook een aanhangwagen kunnen aankoppelen, wanneer we bijvoorbeeld naar het buitenland moeten.’

De Renault Trucks C is standaard uitgerust met een standkachel, koelkast, climate control en zonneklep. Het voertuig is voorzien van een Sleeper cab met hoog dak. ‘Onze keuze viel op de Sleeper cab vanwege de stoere uitstraling en de mogelijkheid om in de truck te overnachten.’

Erg trots

Het voertuig heeft een Palfinger laadkraan die is uitgevoerd met zwenkpoten, waardoor componenten als AdBlue-tank, brandstoftank en accu’s niet verplaatst hoefden te worden. Door gebruik te maken van de Renault Trucks Body Builder site kon het voertuig van tevoren compleet door de carrosserie bouwer worden getekend, waardoor achteraf geen verassingen konden ontstaan. ‘Dit heeft ons veel tijd en geld bespaard in het aankooptraject. We zijn erg trots op het voertuig en zijn zeer te spreken over de gunstige prijs-kwaliteit verhouding.’ (Bron: Renault)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief