Bon voor tankerschipper

637

Een schipper van een binnenvaarttanker heeft zondagmiddag een bon gekregen omdat hij in tegengestelde richting de sluis op het Prinses Margrietkanaal bij Terherne binnen was gevaren om daar iemand af te zetten.

De politie wist de 48-jarige schipper uit Nieuwegein bij de Prinses Margrietsluis in Lemmer te achterhalen. Daar werd hij als verdachte gehoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bon voor tankerschipperWatersport

De afgelopen dagen controleerde de waterpolitie op de meren en kanalen in Friesland ook de watersport. Zondag kreeg een 53-jarige schipper uit Lemmer een bekeuring. Hij voer te snel met zijn boot op de Groote Brekken nabij Lemmer.

Zaterdag kwamen diverse klachten bij de waterpolitie binnen dat buiten het snelvaargebied op het Tjeukemeer te snel werd gevaren. In totaal kregen drie schippers een bekeuring voor snelvaren, waaronder een 44-jarige inwoner van Nijverdal. Een paar uur later kreeg de man wederom een bekeuring. Hij voer met hoge snelheid vanaf het Tjeukemeer in de richting van de Pier Christiaansloot. Daar kwam de man een politieboot tegen en werd voor de tweede keer een bekeuring uitgeschreven. Hij moet in totaal 330 euro betalen.

Geen achttien

Een 17-jarige schipper uit de gemeente Sûdwest-Fryslan ging vrijdag op de bon. Hij voer in een snelle motorboot. Na controle werd duidelijk dat de boot niet was voorzien een registratienummer. De zwemvesten ontbraken en aan boord was ook geen brandblusser. De 17-jarige kreeg uiteindelijk een bekeuring voor het varen in een snelle motorboot terwijl hij nog geen 18 jaar is. (Bron: Politie)

Lees onderaan deze pagina de reactie van de schipper

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief