Boetes van 90 tot 130 euro voor activisten van Greenpeace

500

De activisten van Greenpeace die donderdag het afmeren van de Russische tanker Mikhail Ulyanov met olie uit het Noordpoolgebied probeerden te vermijden, hebben een boete gekregen van 90 tot 130 euro. Inmiddels zijn alle activisten vrij.

Van de 44 aangehouden Greenpeace-activisten werden er 43 donderdagmiddag heengezonden met een boete. 42 verdachten accepteerden schikkingen waarvan het Greenpeace omsingelt Russische tanker met Noordpoololieboetebedrag tussen 90 en 130 euro lag.

Langer vast
Een 30-jarige Duitser zat nog langer vast voor nader verhoor. De Duitser voer met zijn boot opzettelijk tegen een politievaartuig en zat donderdagavond nog vast voor nader verhoor. Omdat hier een Rotterdams politievaartuig bij is betrokken wordt het onderzoek gedaan door agenten van de Landelijke Eenheid.

Kapitein
Tegen de 61-jarige Amerikaanse kapitein van de Rainbow Warrior is proces-verbaal opgemaakt voor het niet (of niet goed) uitluisteren van het verkeerskanaal en het niet opvolgen van aanwijzingen. Het OM besluit op een later moment over een eventuele transactie of andere stappen. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief