Boete van vele tonnen dreigt voor eigenaar Oasis of the Seas

617

Royal Caribbean Cruises krijgt als eigenaar van het grootste cruiseschip in de wereld waarschijnlijk een boete van vele honderdduizenden euro’s. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid constateerde volgens RTV Rijnmond verschillende overtredingen tijdens de dokbeurt van de Oasis of the Seas bij Keppel Verolme.

Na inspectie bleek dat 48 werknemers geen geldige tewerkstellingsvergunning hadden. Dat kan Royal Caribbean Cruises 12.000 euro per overtreding kosten. Ook werkten de werknemers soms tot zestien uur per dag. Teveel volgens de arbeidstijdenwet.

Oasis of the Seas dinsdag van Rotterdam naar SouthamptonDe grootste

De Oasis of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Het schip is 362 meter lang, 60 meter breed en 72 meter hoog. Het schip heeft een diepgang van 9,1 meter en kan 6.269 passagiers en 2.165 bemanningsleden herbergen.

Bij Keppel Verolme werd een van de motoren van het schip omgewisseld. Ook werd onderhoud gedaan aan het onderwatergedeelte. Zo werden de propeller en de coating geïnspecteerd.

Terugreis

De Oasis of the Seas arriveert vandaag voor de tweede maal aan de kade van Cruiseport Rotterdam. De Oasis of the Seas blijft de hele dag aan de kade liggen. Daardoor biedt het ruimschoots de mogelijkheid aan circa 5.000 passagiers en bemanningsleden om aan boord van het schip te gaan.

De Oasis of the Seas vertrekt om 17.00 uur naar de Waalhaven. Daar keert het schip in de monding. Het schip passeert Schiedam om 18.15 uur, Vlaardingen om 18.30 uur, Maassluis om 19.15 uur en Hoek van Holland om 19.45 uur en vaart vervolgens naar Southampton. (Bron: RTV Rijnmond)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief