Boete van 7.400 euro voor manipuleren tachograaf

1110

OEGSTGEEST – Twee vrachtwagenchauffeurs en een Hongaars transportbedrijf hebben een boete van in totaal 7.400 euro gekregen voor het manipuleren van de tachograaf.

Boetes tachograaffraude fors omhoogBij een transportcontrole langs de Rijksweg A44, ter hoogte van Oegstgeest, bleek dat bij één vrachtwagen, rijdend met een Hongaars kenteken, een magneet te zijn geplaatst op de ‘pulsgever’. Deze ‘pulsgever’ zorgt onder andere voor een juiste registratie van de gereden afstand, de snelheid en de tijdstippen waarbinnen dit gebeurt. Door de magneet wordt de registratie verstoord en lijkt het alsof de vrachtwagen niet rijdt, terwijl deze nu wel degelijk rijdend werd aangetroffen. De overtreding werd beboet met twee keer een bedrag van 1.500 euro voor de chauffeurs, een bedrag van 4.400 euro voor het bedrijf en twee keer een bevel tot het staken van de arbeid van elf uur, voor beide chauffeurs.

Mankementen

De politie controleerde bij de transportcontrole samen met de RDW en de Douane 29 vrachtwagens. Bij veertien vrachtwagens werd een mankement geconstateerd. Van de overige dertien vrachtwagens bleek dat acht met niet gezekerde of onvoldoende gezekerde lading reden, één had een gladde band, twee waren overbeladen, één  chauffeur reed zonder rijbewijs van de juiste categorie en één had defecte remmen. Verder werden er diverse waarschuwingen gegeven voor kleine gebreken en overtredingen. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief