Boete van 3377 euro voor dichtgeklapte gevaarsborden

381

Een 30-jarige Poolse chauffeur uit Zamyslowo heeft deze week een boete van 3377 euro gekregen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zonder opengeklapte gevaarsborden. De verpakkingen, waarin deze gevaarlijke stoffen zaten, stonden eveneens niet goed vast.

politieDe chauffeur trok met een opengeklapte laptop op het dashboard de aandacht van de verkeerspolitie op de A50 ter hoogte van Apeldoorn. De opengeklapte laptop belemmerde het zicht door de voorruit ernstig en was voor de agenten aanleiding de man te laten stoppen. Nog voordat ze de man aan konden spreken rende hij naar de achterzijde van de vrachtauto omdat hij zo ‘hoog nodig’ moest. Later bleek dat hij dat deed om de gevaarsborden alsnog open te klappen. Ze waren volgens hem door de wind dicht gewaaid. Dat laatste was niet mogelijk, want de borden stonden in de borgstand.

Niet goed vast
Bij controle in het voertuig bleek dat in 2 IBC’s en verschillende drums milieugevaarlijke stoffen werden vervoerd en in plastic jerrycans brandbare stoffen zaten. Geen van deze verpakkingen stonden goed vast in de laadruimte.

De chauffeur verklaarde dat hij de lading op het laatste laadadres in Oldenzaal zou gaan zekeren.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter