Boete van 1,3 miljoen voor MOL en Nissan Motor Car Carrier

601

Mitsui O.S.K. Lines (MOL) en Nissan Motor Car Carrier (NMCC) moeten een boete van 1,275 miljoen dollar betalen voor overtreding van de mededingingsregels. De twee kwamen de boete overeen met de Amerikaanse Federal Maritime Commission (FMC).

MOL en NMCC werkten in de Verenigde Staten jarenlang op verschillende diensten samen op het gebied van het vervoer van auto’s in dedicated Boete van 1,3 miljoen voor MOL en Nissan Motor Car Carrierautoschepen en roro-schepen. Ze hadden geen toestemming voor deze samenwerking gevraagd.

Eerdere boetes
In december legde de FMC al boetes op aan de Japanse rederijen Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (K Line) en Nippon Yusen Kaisha (NYK Line). K Line kreeg een boete van 1,1 miljoen dollar, NYK Line een boete van 1.225.000 dollar. De twee rederijen kregen de boetes omdat ze afspraken hebben gemaakt over het vervoer van voertuigen per auto carrier of roro-schip zonder dat daarvoor vooraf toestemming was gevraagd bij de FMC.

Alert
FMC-voorzitter Mario Cordero zegt alert te blijven op bedrijven die de mededingingsregels overtreden. ‘Dit is de tweede actie tegen autocarriers in een aantal maanden. We nemen ons werk serieus en willen dat de rederijen zich aan de regels houden. Zo dienen we de belangen van de verladers.’ (Bron: FMC)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter