Boete van 1.800 euro voor rusten in cabine in België direct betalen

860

ZOETERMEER – De controles op het nemen van 45 uur rust in de cabine van het voertuig in België nemen toe. TLN signaleert  dat de controles zich niet alleen in Wallonië voordoen, maar zich ook naar andere delen van België verplaatsen.

ChristenUnie pleit voor sobere gratis parkeervoorzieningenBij overtreding wordt niet alleen een boete opgelegd van 1.800 euro per chauffeur, maar chauffeurs worden ook zwaar onder druk gezet om vooral voor onmiddellijke inning te kiezen. TLN heeft deze intimidaties aanhangig gemaakt bij onder andere Euro Control Route, het samenwerkingsverband van inspectiediensten.

Brief

TLN gaat ook een brief naar het Belgische ministerie schrijven over deze wijze van controleren. ‘Het is niet de eerste keer dat we dergelijke signalen ontvangen. Zoals bekend vervalt iedere mogelijkheid om in verweer te gaan tegen een opgelegde boete, indien een onmiddellijke inning wordt betaald. Slechts via een consignatie kan later beroep worden aangetekend. Of dat zin heeft in het geval van doorbrengen van normale rust in de cabine, valt moeilijk te zeggen, juist omdat jurisprudentie omtrent interpretatie van het bewuste artikel 8.8 van de rij- en rusttijdenverordening ontbreekt. (Bron: TLN)

Meer nieuws over de cabinerust:
‘30.000 euro boete voor rust in cabine buiten proporties’
Europa tikt Frankrijk op vingers voor boetes cabinerust chauffeurs
‘Verbieden wekelijks rust chauffeur in cabine gaat te ver’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief