Boete van 1.100 euro voor overschrijden rijtijdenwet

681

Bij een controle van 38 vrachtwagens maandag tussen 7.45 en 15.00 uur heeft de politie negen overtredingen geconstateerd. Voor het overschrijden van de rijtijdenwet werd een boete van 1.100 euro opgelegd.

PolitieautoDe controle vond plaats op parkeerplaats Sonse Heide aan de A50 onder Son en Breugel. De geconstateerde overtredingen bij de vrachtwagens hadden betrekking op het rijden met kale banden, verlichting die niet orde was, onverzekerd zijn, het overschrijden van de maximale hoogte, het niet zichtbaar zijn van de kentekenplaat, het ontbreken van reflectoren aan de achterkant van de vrachtwagen en het overschrijden van de rijtijdenwet. Ook liep een vrachtwagenchauffeur tegen de lamp die nog een boete van 300 euro had openstaan. Deze werd direct geïnd.

Belastingschulden
Tijdens de controle is in samenwerking met de Belastingdienst ook de ANPR ingezet. De ANPR is een camera die kentekens van voorbijkomende voertuigen scant en is gekoppeld aan een computersysteem waarin kentekens zijn opgeslagen. Deze kentekens kunnen voor verschillende zaken voorkomen, zoals onder andere diefstal van een auto, een openstaande boete of belastingschuld. De Belastingdienst inde tijdens de controle ruim 50.000 euro aan openstaande schulden en voerde 9 auto’s af waarop beslag was gelegd in verband met openstaande belastingschulden.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter