Bodewes koopt inboedel en kennis failliete Peters Shipyards

766

MEPPEL – Scheepswerven Bodewes heeft de inventaris overgenomen van de failliete scheepswerf Peters in Kampen. Ook kocht Bodewes de intelligente eigendommen van het bedrijf.

Peters Shipyards stuurt personeel vanwege problemen naar huisScheepswerf Peters ging begin april 2014 failliet. De honderd medewerkers kwamen op straat te staan. De directie van de werf zei het slachtoffer te zijn geworden van de economische crisis.

Failliet

Bodewes en de Zwolse curator Manning bevestigen tegenover RTV Oost de overname van onderdelen maar niet een doorstart van de failliete scheepswerf. Het lot van scheepswerf Peters is daarmee nu in handen van Bodewes.

In maart 2013 werd op de werf in Kampen nog ’s werelds eerste, volledig door LNG (Liquid Natural Gas) aangedreven binnenvaarttanker te water gelaten. Deze LNG Greenstream Tanker is ontworpen en gebouwd door Peters Shipyards en wordt geëxploiteerd door het Nederlandse Interstream Barging (ISB). Dit was het eerste van twee nieuwe, op LNG varende binnenvaarttankers die Shell ging charteren.

1896

Peters Shipyards begon in 1896 in Dedemsvaart als nieuwbouw- en reparatiewerf voor de binnenvaart. Na een gestage groei is de werf in de jaren ’60 van de vorige eeuw verhuisd naar de huidige locatie in Kampen. Ruim tien jaar geleden is, vanuit de ervaring in de binnenvaart, via ‘short sea shipping’ de ontwikkeling van zeeschepen gestart. De laatste jaren richt Peters Shipyards zich volledig op de nieuwbouw van schepen. (Bron: RTV Oost/Foto: Bodewes)

Meer nieuw over Peters Sipyards:
Inboedel failliete Scheepswerf Peters onder de hamer
Shipyard Peters Kampen failliet
Greenstream binnenvaarttanker is Schip van het Jaar 2013

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief