Bodemprocedure en twee kort gedingen tegen accijnsverhoging

696

De belangenvereniging van tankstations BETA en BOVAG hebben deze week een aansprakelijkheidsbrief naar minister Dijsselbloem van Financiën gestuurd. In deze brief vragen ze of de Staat alsnog op basis van vrijwilligheid aansprakelijkheid voor de geleden schade van de grenspomphouders wil erkennen.

Bodemprocedure en twee kort gedingen tegen accijnsverhoging ‘We hebben gevraagd om een schriftelijke reactie binnen twee weken’, meldt BETA-voorzitter Petra van Stijn. ‘Als het antwoord van de minister afwijzend is, kan er vervolgens een dagvaarding uitgaan en begint de verdere bodemprocedure. Naar verwachting krijgt alles half augustus zijn beslag. We hopen vanzelfsprekend dat ook Den Haag (eindelijk) doorkrijgt dat de grenspomphouders en de brancheverenigingen niet met zich laten sollen.’

Stichting

BETA en BOVAG zijn tevens bezig een stichting voor gedupeerde grenspomphouders op te richten. ‘In de stichting kunnen alle grenspomphouders deelnemen: het maakt niet uit of ze lid van BETA of BOVAG zijn of nergens zijn aangesloten. Het is namelijk heel belangrijk om zoveel mogelijk deelnemende grenspomphouders te verkrijgen omdat de stichting alleen dan voldoende representatief is en er genoeg geld in kas komt om de twee kort gedingen op te starten en de stichting op te richten.’ (Bron: BETA)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief