BLN wil Roland Kortenhorst als haar nieuwe voorzitter

824

De zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) is nagenoeg voltooid. Op aangeven van de leden en op basis van een unanieme aanbeveling tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Binnenvaart Branche Unie (BBU) heeft het bestuur van BLN haar huidige vice-voorzitter Roland Kortenhorst gevraagd als bestuursvoorzitter.

BLN is een feit, maar het was een moeizame wegKortenhorst vervult op dit moment al de rol als waarnemend voorzitter en heeft positief gereageerd op het verzoek van het bestuur.

Signalen achterban
‘Wij varen in dit besluit op signalen van onze achterban’, schrijft BLN. ‘Na het vertrek van oud-voorzitter Piet IJssels hebben we hen gevraagd potentiële kandidaten aan te dragen bij de speciaal in het leven geroepen selectiecommissie. Roland Kortenhorst werd veelvuldig aanbevolen.’

‘Naast het brede draagvlak onder onze achterban pleit ook de visie van Kortenhorst om snel en slagvaardig verder vorm te geven aan BLN als ketenbrede brancheorganisatie in zijn voordeel. Bovendien heeft hij in zin rol als voorzitter van BBU al een grote rol gespeeld tijdens de oprichting van BLN.’

Tijdens de bestuursvergadering van BLN op 14 april wordt Roland Kortenhorst officieel voorgedragen en wordt het besluit formeel bekrachtigd. (Bron: BLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief