BLN vindt fraude met brandstoffen in de binnenvaart een incident

809

Arrestaties voor miljoenendiefstal brandstoffen in binnenvaartBinnenvaart Logistiek Nederland (BLN) vindt de fraude met brandstoffen een incident en benadrukt dat de binnenvaart een betrouwbare, veilige en milieuvriendelijke wijze van transport is en blijft.

De politie verrichtte dinsdagmorgen op diverse locaties in het land aanhoudingen en doorzoekingen in verband met een onderzoek naar grootschalige diefstal en verduistering van brandstoffen. De aangehouden verdachten worden ervan verdacht dat zij ervoor zorgden dat schippers die benzine of diesel vervoerden naar een klant, een deel van die scheepslading illegaal op een andere locatie konden lossen, voordat zij bij de klant aankwamen.

Negatief
BLN betreurt in hoge mate dat de binnentankvaart negatief in het nieuws komt en benadrukt dat dit niet is waar de binnenvaart voor staat. ‘De binnenvaart staat wat BLN betreft voor betrouwbaar, veilig en milieuvriendelijk transport. In iedere sector kan sprake zijn van incidenten. Als blijkt dat er ook in de binnenvaart sprake is van incidenten, vindt BLN dat die moeten worden aangepakt.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter