BLN krijgt gelijk op bezwaarschrift Merwedekanaal

1112

ROTTERDAM – BLN-Koninklijke Schuttevaer is in het gelijk gesteld tegen het bezwaarschrift op het verkeersbesluit voor het Merwedekanaal en het Verbindingskanaal.

Koninklijke Schuttevaer wil snel vergaand samenwerken in BLNOp 26 februari verdedigde BLN-Koninklijke Schuttevaer het bezwaarschrift voor de hoorcommissie. Ook de ASV, de ViBia en een aantal particulieren hadden een bezwaar ingediend. Gedeputeerde Staten verklaarde het bezwaar gegrond en bepaalde dat het besluit, voor zover het betrekking had op het aanwijzen van ligplaatsen in het Utrechtse deel van het Merwedekanaal, niet rechtsgeldig is genomen. Voorts wordt het bestreden besluit, voor zover het betrekking had op het aanwijzen van ligplaatsen in het Zuid-Hollandse deel van het Merwedekanaal en het Verbindingskanaal, eveneens herroepen.

‘Op zich lijkt dit een goed bericht’, schrijft BLN. ‘Echter Gedeputeerde Staten geeft tevens wel aan dat zij voornemens is een hernieuwd besluit te nemen. Hieraan zal wel een nader onderzoek naar de situatie op het Merwedekanaal en het Verbindingskanaal, aan te grondslag liggen.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief