Blankendaal Groep koopt pand failliete De Jong in Ridderkerk

641

De Blankendaal Groep heeft het vrijwel nieuwe pand van het failliete koelopslagbedrijf De Jong in Ridderkerk overgenomen en zal dit pand multifunctioneel voor koelen, vriezen, op- en overslag gaan exploiteren.

Het pand is ruim 20 meter hoog en biedt binnenkort plaats aan 25.000 palletplaatsen voor opslag van gekoelde en bevroren levensmiddelen, al dan niet met een douane status voor levering binnen de EU en doorvoer naar landen buiten de EU.

Blankendaal koopt pand failliete De Jong in RidderkerkModernste

Met de overname van dit hypermoderne pand realiseert de Groep een langgekoesterde wens om in de regio Barendrecht/Rotterdam activiteiten te ontwikkelen die goed aansluiten bij de bedrijvigheid in Tuitjenhorn en Velsen.

In het hele bedrijf is het interne transport en de opslag van goederen bijna volledig geautomatiseerd, waarmee deze vestiging van de Blankendaal Groep zich tot de modernste van Europa mag rekenen.

Contracten getekend

De eerste contracten met klanten van het nieuwe pand zijn al getekend en de openingsceremonie met Metro AG, één van de belangrijkste gebruikers van het pand, heeft inmiddels plaatsgevonden. Daarbij was een delegatie van de Duitse moederorganisatie van de Makro aanwezig (met onder andere Dhr. Kees Postma – Global Sourcing Director Food en Mr. D. Podini – Head of Supply Chain Management). In bijzijn van de heer Blankendaal -als oprichter van de Blankendaal Groep- werd met het doorknippen van het openingslint het startsein gegeven van de internationale operatie waarmee de distributiecentra van Metro in 29 landen vanuit Ridderkerk worden beleverd. (Bron: Blankendaal Groep)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief