Biobrandstoffen van GoodFuels bunkeren bij Reinplus Fiwado

1211
Reinplus Fiwado meldt ervoor te gaan zorgen dat de biobrandstoffen van GoodFuels zo snel mogelijk verkrijgbaar zijn op de bunkerstations. (Foto Reinplus Fiwado)

ROTTERDAM Reinplus Fiwado en GoodFuels Marine gaan samenwerken. Hierdoor zijn de duurzame biobrandstoffen van GoodFuels Marine nu ook verkrijgbaar in de Rotterdamse haven en via het bunkernetwerk van Reinplus Fiwado.

De biobrandstoffen van GoodFuels Marine zijn speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en besparen tot 90 procent CO2 en 100 procent zwavel in vergelijking met fossiele brandstoffen. Daarnaast zorgen ze voor een sterke verbetering van de luchtkwaliteit. De biobrandstoffen zijn geschikt voor elk type scheepsmotor, zonder enige aanpassing.

‘Zo snel mogelijk’
‘Door klimaatdoelstellingen en toenemende emissie-eisen neemt de vraag naar alternatieve brandstoffen voor de scheepvaart verder toe’, vertelt managing director Ben van Kol van Reinplus Fiwado Bunker. ‘Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met GoodFuels Marine en ons moederbedrijf VARO Energy nu ook onze binnenvaartklanten kunnen voorzien van duurzame biobrandstoffen. Wij gaan ervoor zorgen dat deze brandstoffen zo snel mogelijk verkrijgbaar zijn binnen ons gehele bunkernetwerk.’

CEO Dirk Kronemeijer van GoodFuels Marine meldt zeer verheugd te zijn dat hij nu ‘een van de meest klimaatvriendelijke brandstoffen voor de scheepvaart kan aanbieden via het grootste inland bunkernetwerk van de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen regio’. ‘We vertrouwen erop dat we de verduurzaming van scheepvaart hiermee verder versnellen.’

GoodFuels
GoodFuels ontwikkelt en levert duurzame biobrandstoffen die volgens het bedrijf voor 100% uit afval en reststromen worden gemaakt en is actief op het gebied van zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en industriële machines. De brandstoffen van GoodFuels zijn direct inzetbaar als vervanger voor fossiele brandstoffen zonder aanpassingen aan motoren (drop-in) en reduceren de CO2-footprint tot 90% (well-to-wheel).