Binnenvaart groeit in 2014 met 1,1%, vervoer ertsen met 5%

393

Het vervoer van goederen in de binnenvaart groeit dit jaar met 1,1%. Dat Dat blijkt uit de negentiende editie van de ‘Korte Termijn Voorspeller’ voor het Nederlandse goederenvervoer, uitgebracht door onderzoek- en adviesbureau Panteia.

Meedenken over nieuwe bevrachtingsvoorwaarden in de binnenvaartVolgens de onderzoekers laat het eerste kwartaal van 2014 nog weinig verschil zien. ‘De exportstromen liggen naar verwachting lager dan in het eerste kwartaal van 2013. De binnenlandse markt groeit nog te weinig om van een herstel te kunnen spreken, dit komt vooral door de aanhoudend lage transportvraag vanuit de bouwsector. De verwachte teruggang in volume in de bouwsector dempt de groei van het totale binnenvaartvolume.

Andere deelmarkten in de binnenvaart laten echter wel groei zijn in de transportvraag. Transport van kolen, olieproducten, containers en agribulk gaat toenemen als gevolg van groei in de staalsector, chemie, energie- en landbouw sector. Voor 2014 wordt de sterkste volumegroei wordt verwacht in het transport van ertsen en metaalproducten, met een toename van 5% ten opzichte van 2013. (Bron: Panteia)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter