Binnenvaartsteiger en meer ruimte voor depots bij R.B.C.

581

Het Havenbedrijf Rotterdam en  R.B.C. Holding, zusterbedrijf van Cetem Containers en R.M.I.  Global Logistic Services, hebben een overeenkomst ondertekend  voor de aanleg van een steiger en de uitbreiding van het terrein met 5.000 M2. Op de steiger komt een beweegbare kraan voor de behandeling van volle containers, tot 45 ton.

De aanleg van de steiger start medio 2014 en wordt, evenals de terreinuitbreiding,  naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 afgerond. Een substantieel gedeelte van de  terminal wordt ingericht voor Binnenvaartsteiger en meer ruimte voor depots bij R.B.C.de opslag en handling van containers met gevaarlijke stoffen. De hiervoor noodzakelijke uitbreiding van de milieuvergunning is naar verwachting eind 2014 verleend.

Door de ontwikkeling van een steiger voor behandeling van volle (tank)containers en de uitbreiding  en aanpassing van de terreinen  kan R.B.C. Holding via het one-stop shop concept het vervoer van (gevaarlijke) stoffen over de weg drastisch verminderen ten gunste van het scheepvaartverkeer. Dit past in het algemene modal shift beleid van het Havenbedrijf. Onderdeel hiervan is de depots voor lege containers ook voor binnenvaart te ontsluiten.

Opslag en handling
De terminal, van totaal ruim 100.000 m2, biedt ruime mogelijkheden voor de opslag en handling van lege en beladen (tank)containers en is gesitueerd aan de Oude Maasweg – Westgeulstraat in het Botlekgebied.  Hier is ook een sterke concentratie van chemische productie en opslagbedrijven.

In een later stadium wil R.B.C. de terminal verder optimaliseren door aansluiting op het spoorwegnet. Hierdoor ontstaat een trimodale terminal voor transport via het water, spoor en over de weg. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam/Foto Aeroview)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter