Binnenvaartschip dreigt te zinken

677

Binnenvaartschip dreigt te zinken

Een Pools binnenvaartschip dreigt op het Schleusenkanal, het kanaal dat parallel loopt aan de Weser, te zinken. Het tachtig meter lange schip liep dinsdagavond rond zeven uur op een pijler en voer daarna tegen een metalen brug. Niemand raakte gewond.

Het schip voer met 1.200 ton kolen in de richting van Langwedel toen het volgens de Poolse schipper achter sluis Etelsen plotseling niet meer te besturen was. Het schip dreef daarop steeds verder naar de linkoever waar de pijler en de Binnenvaartschip dreigt te zinkenmetalen brug stonden. Bij de aanvaring liep het schip een grote scheur in de boeg op waardoor water het schip binnenliep.

Pompen

De brandweer, THW, de Wasserschutzpolizei Nienburg en de Politie van Verden/Osterholz zijn samen met duikers ter plekke om het schip voor zinken te behoeden. Het is inmiddels gelukt met pompen net zoveel water uit het schip te pompen als er binnen komt. Sterkere pompen worden aangevoerd om ervoor te zorgen dat het water uit het schip kan worden gepompt. (Bron: Polizei)

Lees ook:
Schleusenkanal gestremd voor bergen Pools binnenvaartschip

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief