Binnenvaart ziet niets in besteden sloopgelden aan modernisering

733

Ruim tachtig procent van de binnenvaartondernemers die in de Transportpoll van TotaalTrans antwoord gaven op de vraag of de miljoenen uit het Europese reservefonds voor de binnenvaart moeten worden besteed aan modernisering van de binnenvaart, vindt dat geen goed idee.

Het Europese Parlement stemde onlangs voor het besteden van de 35 miljoen euro in het reservefonds voor de binnenvaart aan Europa onderzoekt mogelijke prijsafspraken containerrederijenmodernisering van de binnenvaart. Omdat dit niet genoeg is voor de modernisering van de binnenvaart, kreeg de Europese Commissie de opdracht de beschikbare pot te vergroten met geld uit andere Europese fondsen.

Terug op de bank
Ruim de helft van de stemmers op de poll vindt dat het geld moet worden besteed aan waarvoor het oorspronkelijk voor was bedoeld. Bijna een derde van de stemmers wil het ingelegde geld tot op de laatste euro terug zien op de eigen bankrekening.

Slechts een op de zeven binnenvaartondernemers vindt het besteden van het geld aan de modernisering van de binnenvaart een goed idee. Een paar procent zegt het niet uit te maken waar het geld aan wordt besteed.

Nieuwe poll

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief