Binnenvaart wil met minister praten over inzameling huisvuil

782

De binnenvaartorganisaties, inclusief de dames van de VIB (Vrouwen in de binnenvaart), hebben zich opnieuw gemeld bij minister Schultz. Zij hebben in een brief aangegeven op korte termijn met haar in gesprek te willen over de afgifte van het huisvuil.

Minister: ‘Geen pot geld voor beperken wachttijden sluizen’De binnenvaartorganisaties beschouwen de wijze waarop de afgifte van het huisvuil nu is geregeld als simpelweg onwerkbaar. ‘Ook al heeft een binnenvaartondernemer een abonnement, dan nog is het maar de vraag of  men er gebruik van kan maken. De inzamelinfrastructuur is veel te beperkt en concentreert zich voornamelijk op midden-Nederland. Ondanks deze precaire situatie en dat de binnenvaartorganisaties in een eerder stadium al afstand hebben genomen van het doorvoeren van dit inzamelbeleid, zijn zij  bereid om  samen met de Minister tot een goede oplossing te komen.

De binnenvaartorganisaties realiseren zich dat enkel en alleen het gesprek kan leiden tot een oplossing die voor de binnenvaart, het milieu én de minister acceptabel en wenselijk is. (Bron: BLN-Koninklijke Schuttevaer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter