Binnenvaart vult voorraad strooizout aan

489

Binnenvaart vult voorraad strooizout aanDe binnenvaart is nu al weer druk met het aanvullen van de voorraad strooizout van Rijkswaterstaat. Tien schepen van 1.500 ton waren onlangs nodig om de loods in Lienden te vullen.

Voor de komende winter wordt ruim 200.000 ton strooizout opgeslagen door Rijkswaterstaat. Dit wordt verdeeld over de zoutloodsen in Kampen, Lienden, Utrecht, Raamsdonkveer en vliegveld Valkenburg en zestig steunpunten. De grootste zoutloods staat in Raamsdonkveer. Deze heeft een opslagcapaciteit van 50.000 ton zout.

Nieuw zoutbeleid
Sinds afgelopen winter hanteert Rijkswaterstaat een nieuwe manier van werken bij gladheidbestrijding. Voorheen werden in de zomer de steunpunten voorzien van zout. De rest van het zout dat Rijkswaterstaat nodig had, werd door middel van contracten op afroep bij de leveranciers gehaald. In de winters met landelijke zouttekorten bleken de leveranciers echter niet voldoende in staat om de contractueel afgesproken hoeveelheden te leveren. Om zouttekorten te voorkomen wordt op dit moment de verbruikte voorraad weer aangevuld tot 200.000 ton zout.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter