Binnenvaart straks met grotere schepen van Rijn naar Berlijn

717

De Duitse staatssecretaris Katherina Reiche heeft deze week in Potsdam de eerste spa in de grond gestoken voor de opwaardering van het Sacrow-Paretzer kanaal. De opwaardering is onderdeel van het verkeersproject Duitse eenwording en moet in 2020 zijn afgerond.

Binnenvaart straks met grotere schepen van Rijn naar BerlijnNa de opwaardering kunnen grotere binnenvaartschepen en duwverbanden met een maximale aflaaddiepte van 2,80 meter met lading van de Rijn naar Berlijn. Vanwege natuurbescherming wordt het kanaal echter niet verbreed, maar alleen verdiept.

Natuurbescherming

Volgens Reiche duurde het lang voordat de opwaardering kon beginnen vanwege de bescherming van de natuur rond het Sacrow-Paretzer kanaal. ‘Maar we hebben aangetoond dat we met goed overleg zowel de economische belangen als de natuurbescherming kunnen dienen. Ik ben blij dat de aanpassing van de vaargeul op het grondgebied van Potsdam nu eindelijk kan beginnen zonder de natuur tekort te doen. Want de twaalf kilometer lange opwaardering is een sleutelproject.’ (Bron: WSV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief