Binnenvaart Logistiek Nederland van start zonder CBRB

887

Koninklijke Schuttevaer, BinnenvaartBrancheUnie en de Varende Ondernemers van het CBRB ondertekenen vandaag op de beurs Construction & Shipping Industry in Gorinchem de intentieverklaring voor de oprichting van Binnenvaart Logistiek Nederland. Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart haakte vorige week af.

Binnenvaart Logistiek Nederland van start zonder CBRBMet de ondertekening van de intentieverklaring verklaren de besturen van Koninklijke Schuttevaer, BinnenvaartBrancheUnie en de Varende Ondernemers dat zij:
1. BLN gaan oprichten
2. dat nieuwe leden zo snel mogelijk lid kunnen worden van BLN
3. dat ledengroepen binnen BLN autonoom zijn en hun eigen geluid kunnen laten horen
4. dat gelijkwaardigheid en respect voor elkaars opvattingen en identiteit kernwaarden zijn
5. dat het begrip ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ de centrale beleidsdoelstelling is en dat duurzaamheid, veiligheid, innovatie, onderwijs en kwaliteit hierbinnen speerpunten zijn.
De ondertekening van de intentieverklaring is woensdag 29 mei tussen 12:00 en 13:00 in Restaurant 1 van de Evenementenhal in Gorinchem.

Branchebreed
In september 2010 adviseerde binnenvaartambassadeur Arie Verberk de belangenbehartiging in de binnenvaart te bundelen. Minister Schultz van Haegen stelde vervolgens Arie Kraaijeveld als voorzitter van het Transitiecomité aan om de overgang naar de branchebrede organisatie te leiden. Kraaijeveld is opgetogen dat BLN wordt opgericht. ‘Na twee jaar intensief nadenken en discussiëren is een brede groep binnenvaartondernemers er van overtuigd dat de lobby en de ledenservice beter kan worden georganiseerd.’

Lees ook:
CBRB vindt transitiecomité heilloze weg en stopt
Voorzitter Transitiecomité Binnenvaart: ‘BLN gaat door’
Yuri Ouweneel treedt af als voorzitter JongBLN
Varende Ondernemers CBRB betreuren besluit
Robert Tieman stapt op als directeur CBRB