Binnenvaart keert het tij, tankvaart houdt het zwaar

777

Het volume in de binnenvaart groeit in 2014 met 1,1% ten opzichte van 2013, dat is een groei van 3,2 miljoen ton. Voor 2015 verwacht onderzoeks- en adviesbureau Panteia een groei van 1,8%. De tankvaart blijft het zwaar houden.

Omzet binnenvaart stijgt 2,5%, ondernemer blijft optimistischDe overslag van tankgoederen gecombineerd van de havens van Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam is in het tweede kwartaal vergroot. In de droge bulk markt is er activiteit en werd er omzet gedraaid. De waterstanden zijn niet extreem, dus schepen kunnen beladen varen.

Containervaart

Congestie van terminals is en blijft een probleem voor containervaart. Het probleem is niet in een keer op te lossen. Met het uitbreiden van de tweede Maasvlakte in Rotterdam verwacht Panteia 2,5% groei in containers en eindproducten voor de binnenvaart in 2015.

Minder traditioneel

In Duitsland wordt al tijden een teruggang verwacht van de traditionele energie producten. Duitsland heeft ambitie om meer biobrandstoffen en andere groene energie te gebruiken. In 2015 verwachten wij dat de groei van volume licht afvlakt van de traditionele energieproducten. (Bron: Panteia)

ktv

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief