Binnenvaart kan over paar weken afmeren aan Waalkade Nijmegen

748

De binnenvaart kan over een paar weken weer aan de Waalkade in Nijmegen afmeren. Vrijdag 27 juni komt er een eind aan de werkzaamheden op de westelijke Waalkade. Cruiseschepen kunnen al weer enige tijd terecht aan de kade.

De afgelopen anderhalf jaar is de instabiele damwand vervangen en is de openbare ruimte opnieuw ingericht. De oude, 660 meter lange stalen Binnenvaart kan over paar weken afmeren aan Waalkade Nijmegendamwand was dringend aan vervanging toe. De oude twaalf meter lange damwandplaten zijn vervangen door nieuwe exemplaren van 26 meter lang en de complete verankering is vernieuwd.

Honderd jaar

De nieuwe kade moet honderd jaar meekunnen en is bovendien berekend op de steeds grotere schepen op de Waal. De nieuwe kade is ook beter geschikt voor de aanleg van vracht- en cruiseschepen. Schepen kunnen beter aan de kade afmeren en passagiers kunnen makkelijker van boord gaan doordat de kade over de gehele lengte is verhoogd van 11.70 tot 12.30 meter. Aan de kade is nu plek voor acht schepen van 110 meter of zes schepen van 135 meter tegelijk. Op de kade zijn vier kasten geplaatst voor walstroom. Aangemeerde schepen mogen geen gebruik meer maken van dieselgeneratoren. Dat is gunstig is voor de luchtkwaliteit en levert bovendien minder geluid op. 

De komende weken is de aannemer nog bezig met het afwerking vanaf het water en de aanleg van de autoafzetplaats nabij de spoorbrug. (Bron: Gemeente Nijmegen)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief