Binnenvaart kan meer containers meenemen door hogere Weesperbrug

612

De Weesperbrug in de N236 over het Amsterdam-Rijnkanaal, is in de nacht van zaterdag op zondag succesvol vervangen. De brug is hoger komen te liggen, zodat voortaan hogere containerschepen onder de Weesperbrug door kunnen. Hiermee wordt meerlaagscontainervaart mogelijk en dat ontlast vrachtverkeer op de weg.

Binnenvaart kan meer containers meenemen door hogere WeesperbrugDe oude Weesperbrug stamt uit 1937 en was aan vervanging toe. Zaterdagavond werd de oude brug  weggevaren. De nieuwe brug is rond één uur op zijn plaats gebracht. Maandag wordt de brug geopend voor verkeer. De nieuwe brug kan weer 80 jaar mee.

KARGO
Het vervangen van de Weesperbrug is een onderdeel van het project KARGO van Rijkswaterstaat. Dit is een groot onderhoudsprogramma aan acht stalen boogbruggen over het Amsterdam Rijnkanaal, het Buiten IJ in Amsterdam en het Lekkanaal. Naast de Weesperbrug ook de Schalkwijksebrug, de Overeindsebrug, de Schellingwouderbrug, de Amsterdamsebrug, de Loenerslootsebrug, de Breukelerbrug en de Jutphasebrug gerenoveerd. Naar verwachting is in 2016 het onderhoud gereed.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter