Binnenvaart draagt Dick van Doorn voor als rijnvaartcommissaris

478

ROTTERDAM – CBRB, ASV en BLN-KSV hebben in gezamenlijkheid Dick van Doorn als rijnvaartcommissaris voor het bedrijfsleven voordragen aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. ‘We zijn er in ieder geval van overtuigd dat Dick de stem van de binnenvaart goed zal laten horen’, melden de drie.

Binnenvaart draagt Dick van Doorn voor als rijnvaartcommissaris Van Doorn heeft jarenlang bij Van Ommeren gewerkt en vervolgens bij de EMO. Bij Van Ommeren was hij onder andere verantwoordelijk voor het aantrekken van particulieren. De drie binnenvaartorganisaties hebben maandelijks overleg met Van Doorn. ‘We zijn zeer blij dat zijn voordracht door alle drie de brancheorganisaties wordt gesteund. Men achtte het niet haalbaar, maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde een goed draaiende binnenvaart.’

Vaardigheden

Doorslaggevende factoren bij de keuze voor Van Doorn waren volgens de organisaties zijn conceptuele, analytische en communicatieve vaardigheden, de bereidheid zich te verdiepen in de diversiteit en complexiteit van de sector, de overtuiging dat goede afstemming met de praktijk essentieel is en zijn ervaring met het opereren in diplomatieke contexten.

Welke portefeuilles Van Doorn gaat beheren, wordt vastgesteld in gezamenlijkheid met de andere commissarissen van de Nederlandse delegatie. (Bron: BLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief