Binnenvaart dient klacht in bij Europa over stakingen

667

Deze week stakingen Duitse sluizen, volgende week rustpauzeHet Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB), de BinnenvaartBranchunie (BBU) en Koninklijke Schuttevaer, hebben samen met verladersorganisatie EVO een klacht bij de Europese Unie ingediend over de stakingen van Duits sluispersoneel.

Huisjurist Marius van Dam van Van Dam & Kruidenier diende een formele klacht in wegens het niet naleven van het Gemeenschapsrecht, met name gericht op het beginsel van het vrije verkeer van goederen door Duitsland. Zij doen dit nadat zij in eerste instantie al een brief zonden aan de Duitse Minister van Verkeer Ramsauer, waarin zij er bij hem op aandrongen om alles wat in zijn vermogen lag in te zetten de staking zo snel als mogelijk te beëindigen.

Goede moment
Nu het er naar uitziet dat de deelstaat Nordrhein Westfalen volgende week weer gaat staken en de sluizen in het Dortmund Eems Kanaal, het Wesel Datteln Kanaal, het Rhein Herne Kanaal, het Datteln Hamm Kanaal en het Mitte-landkanaal weer worden getroffen, leek dit het moment om de formele klacht bij de EU neer te leggen.

twitter