Binnenvaart brengt Duitse bommenwerper naar RDM

807

ROTTERDAM – Groot materieel van de Koninklijke Landmacht heeft woensdagochtend een Duitse bommenwerper uit het ruim van een binnenschip schip op de kade van de Onderzeebootloods RDM Rotterdam getakeld. De Heinkel He 111 is een week onderweg geweest vanuit het Militärhistorisches Museum (MHM) Flugplatz Berlin-Gatow.

Binnenvaart brengt Duitse bommenwerper naar RDMDit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland door de Duitse inval betrokken raakt bij de Tweede Wereldoorlog. In Rotterdam wordt van 10 tot en met 14 mei 1940 onafgebroken strijd om de stad gevoerd. Een ongelooflijk, grotendeels onbekend verhaal dat voorafgaat aan het verwoestende bombardement. Deze bewogen dagen komen vanaf 30 april weer tot leven in de voormalige Onderzeebootloods van de RDM bij Heijplaat. De expositie De Aanval – mei 1940, vijf dagen strijd om Rotterdam wordt gedomineerd door de grote, dreigende vorm van een Heinkel He 111. Enorme projecties, persoonlijke verhalen en originele objecten laten de strijd vanuit drie perspectieven zien: de verwarring bij de bewoners, het verzet van de Nederlandse militairen én de ervaring van de Duitse soldaten.

Deze niet eerder vertoonde aanpak is mogelijk door samenwerking van Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en het Militärhistorisches Museum Flugplatz Berlin-Gatow.  Een algemeen persbericht van de tentoonstelling is bijgevoegd. (Bron: Haven Rotterdam/Foto: RDM Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief