Binnenschip in aanvaring met zeegaande tanker

845

HAMBURG – Het Poolse binnenvaartschip Ella is in de nacht van maandag op dinsdag rond drie uur in aanvaring gekomen met de zeegaande tanker Mar Elena I. De Ella raakte zodanig beschadigd dat er water binnendrong. Dat was echter zo minimaal dat volgens de Wasserschutzpolizei geen enkel gevaar voor zinken bestond.

Overslagrecord voor HamburgDe tachtig meter lange Ella was geladen met 1.100 ton graan en verliet haar ligplaats aan de Kalikade kort om een ander schip weg te kunnen laten gaan. Daarvoor voer de Ella achterwaarts in het Rethewendebecken en kwam daar in aanvaring met onder de vlag van Malta varend Mar Elna I (134 x 23,15 meter). De tanker liep net de haven uit voor een reis naar Zweden.

Gelost

Door de aanvaring liep de Ella schade op aan stuurboordszijde van het laadruim. Daar kon water naar binnen lopen, de voorpiek en de machinekamer bleven droog. Eenmaal terug aan de Kalikade, werd de lading uit de Ella gehaald en werd het water uit het schip gehaald.
De Mar Elena I nam ligplaats in de Ellerholzhaven en kreeg een voorlopig vaarverbod.

Volgens de Wasserschutzpolizei staat de hoogte van de schade nog niet vast. De schipper van de Ella en de kapitein van de Mar Elena I waren niet onder invloed van alcohol. (Bron: Polizei)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief