Bijna 3.000 euro boete voor niet invoeren landcode tachograaf

5506

Een vrachtwagenchauffeur heeft onlangs in Frankrijk een boete van 2.970 euro gekregen omdat de chauffeur niet aan het begin en het einde van zijn dagelijkse werkperiode de landcode heeft ingevoerd in de digitale tachograaf.

Een chauffeur is volgens TLN verplicht om bij de digitale tachograaf het symbool van het land waar zijn dagelijkse werkperiode start en waar zijn dagelijkse werkperiode eindigt in te voeren.

Boetes tachograaffraude fors omhoogEenvoudig toevoegen

‘Bij het plaatsen van de bestuurderskaart in de tachograaf moet antwoord gegeven worden op de vraag wat het begin land is. Wanneer de bestuurderskaart er weer uit wordt gehaald wordt de vraag gesteld wat het einde land is. Wanneer de bestuurder zijn kaart in de tachograaf laat zitten dan dient de chauffeur aan het einde en aan het begin van de dagelijkse werkperiode het land toe te voegen. Vergelijkbaar met het invullen van plaats van vertrek en plaats van aankomst op de tachograafschijf. Het toevoegen van de landcode kan eenvoudig via het menu in de digitale tachograaf.’

Workshop

Tijdens de workshop Rij- rusttijden en digitale tachograaf wordt dit onderdeel uitgebreid behandeld en wordt door middel van de echte demotachografen uitgebreid behandeld hoe dit in de praktijk werkt. Tijdens de versnelde trainingen voor planners en P&O-ers komt dit onderwerp ook uitgebreid aan de orde, zodat hiermee de chauffeurs weer geïnstrueerd kunnen worden. Binnenkort worden er nieuwe data en locaties gepubliceerd op de website van TLN. Tevens is het altijd mogelijk om een incompany workshop of versnelde training te organiseren. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief