Bezoek Obama aan Amsterdam zorgt voor verkeershinder

430

Tijdens de Nuclear Security Summit bezoekt president Obama het museumkwartier van Amsterdam. In verband daarmee is de Stadhouderskade (S100 Bezoek Obama aan Amsterdam zorgt voor verkeershindertussen de Amsteldijk en Overtoom) op maandagochtend tussen 8.30 en 12.00 uur afgesloten voor bestel- en vrachtauto’s. Ander verkeer is wel mogelijk, maar moet tijdens deze uren rekening houden met vertraging.

Museumplein
Het Museumplein wordt tijdens het bezoek op maandagochtend 24 maart afgesloten voor het publiek tussen 0:00 uur en 13:00 uur. De straten direct achter het Museumplein (Jan Luijkenstraat, Van Baerlestraat, Honthorststraat, Johannes Vermeerstraat en Hobbemastraat) zijn beperkt toegankelijk tussen 07:00 en 13:00. De Paulus Potterstraat zal volledig afgesloten zijn voor autoverkeer.

Kentekenplaten
De auto’s en personenbusjes waarin presidenten, premiers, ministers en leden van hun delegaties rijden tijdens de NSS 2014, krijgen speciale kentekenplaten. Daaraan is te zien uit welk land de delegatie komt.

De speciale kentekenplaten komen in de plaats van de gebruikelijke kleine vlaggetjes voorop de auto’s. Zulke vlaggetjes kunnen namelijk niet tegen hoge snelheden op autowegen. Het steeds weghalen en weer terugplaatsen van de vlaggetjes bij een rit over een (auto)snelweg is met de speciale nummerborden niet meer nodig.

Om namaak door onbevoegden te voorkomen, geeft de overheid vooraf geen foto’s of precieze beschrijvingen van de nummerborden vrij. (Bron: EVO/Foto: White House)

Volg TotaalTrans op Twitter