Beurtvaartadres en CBRB lanceren ADN-app

514

ROTTERDAM – Beurtvaartadres en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) lanceren woensdag 7 januari de ADN-app. Met deze tool is volgens de makers de regelgeving voor vervoer van gevaarlijke stoffen over de binnenwateren voor iedereen altijd en overal beschikbaar.

Beurtvaartadres en CBRB lanceren ADN-app‘De ADN-app is speciaal ontwikkeld om ingewikkelde ADN-materie gemakkelijk en snel toe te passen. Bovendien draagt de app bij aan het verder digitaliseren van de papierwinkel in de binnenvaart. Op basis van de ladinginformatie en UN-nummers geeft de app toegang tot praktische zaken als etikettering, bijkomende gevaren, seinvoering, samenladingsverboden, de vullingsgraad, de juiste tekst op vervoersdocumenten en veiligheidsvoorschriften.’

Gratis basis

De basisinformatie is gratis en daarnaast kunnen extra functionaliteiten en de nieuwe regels van het ADN 2015 in delen worden aangeschaft.  ‘Er is rekening gehouden met de wensen van de verschillende belanghebbenden, zoals veiligheidsadviseurs, afzenders, vervoerders, schippers, vullers en handhavers. Met deze nieuwe app heeft u het ADN in uw broekzak. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van deze tool.’ (Bron: CBRB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief