Beste chauffeur krijgt speldje en diploma van IRU

522

Leden van verladersorganisatie EVO die een trouwe chauffeur eens in het zonnetje willen zetten, kunnen deze tot 31 augustus nomineren voor een IRU-erediploma en speldje. Chauffeurs moeten wel aan een aantal strenge eisen voldoen om in aanmerking te komen voor het diploma en het speldje.

Een genomineerde chauffeur moet, naar tevredenheid van de werkgever, de afgelopen twintig jaar als chauffeur actief zijn geweest, waarvan minstens vijf jaar in dienst van het Beste chauffeur krijgt speldje en diploma van IRUaanvragende bedrijf. Ook moet de chauffeur minimaal één miljoen kilometers in het nationaal of internationaal transport hebben gereden en mag hij de afgelopen twintig jaar zelf geen omvangrijk verkeersongeluk hebben veroorzaakt. Hij mag de afgelopen vijf jaar ook geen noemenswaardige overtreding hebben begaan in het verkeer, of op het gebied van douane- of administratieve wet- en regelgeving. Tot slot moet de werkgever van de chauffeur lid zijn van EVO.

Veiligheid

De IRU, de internationale organisatie voor het wegvervoer, introduceerde het diploma en het speldje om te laten zien dat het veel waarde hecht aan veiligheid op de weg. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief