Besluit over verdieping van de Elbe laat op zich wachten

402

De beslissing over het verdiepen van de Unter- en de Außenelbe laat langer op zich wachten. Milieu-organisaties BUND en NABU hadden bezwaar gemaakt tegen de verdieping.

Verladers willen dat Duitse overheid meer investeert in ElbeDe federale rechtbank in Leipzig schortte het proces van de milieu-organisaties BUND en NABU tegen de plannen deze week echter op. De rechtbank wil wachten op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie over de interpretatie van de Kaderrichtlijn Water bij de verdieping van de vaargeul van de Elbe.

Laag water

Het Havenbedrijf Hamburg pleitte onlangs voor investeringen in de Elbe. De binnenvaart heeft op de rivier regelmatig te maken met laag waardoor de kosten stijgen en de transportzekerheid verminderd.

De Elbe Allianz e.V vraagt van de Duitse overheid meer aandacht voor de problemen met de waterstanden op de Elbe. ‘Bij het Bundesministeriums für Verkehr und digitale Infrastruktur (BMVI) staat de Elbe nog steeds niet hoog op de agenda’, zegt Stefan Kunze. ‘En hoewel de vaarweg voor Europa van groot belang is in het TEN-T Netwerk, betekent dat er niet veel in wordt geïnvesteerd. Dat is jammer, want we zien dat steeds meer schippers stoppen met varen op de Elbe.’ (Bron: Haven Hamburg)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief