Bertschi, Hoyer en Hupac nieuwe eigenaren RSC Rotterdam

933

ROTTERDAM/FRANKFURT – De railterminal RSC Rotterdam heeft nieuwe eigenaren. DB Schenker Rail blijft eigenaar van 51% van de aandelen. De intermodale vervoerders Bertschi, Hoyer en Hupac nemen samen een belang van 49%.

De eigendomsbasis werd verbreed om de terminal breder en slagvaardiger te positioneren. Ook in de nieuwe aandeelhouderssamenstelling blijft het Rail Service Center opereren als een neutrale terminal. Het Havenbedrijf Rotterdam en RSC Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over een nieuw huurcontract, met een looptijd van twintig jaar.

Bertschi, Hoyer en Hupac nieuwe eigenaren RSC Rotterdam Verder groeien

Het RSC Rotterdam in het Waal-/Eemhavengebied, vervult volgens het Havenbedrijf Rotterdam als overslagterminal voor containers, wissellaadbakken en trailers, een cruciale rol in de verdere ontwikkeling van het achterlandvervoer per trein. ‘De terminal beschikt in totaal over vier moderne overslagkranen met een totale capaciteit van 350.000 eenheden per jaar. Dagelijks doen veertig treinen de terminal aan. Het consortium van de vier bedrijven biedt een uitstekende basis om het railvervoer van en naar de Rotterdamse haven te laten groeien en te verbeteren. De bedrijven starten hiertoe samen projecten.’

Impuls

Emile Hoogsteden, directeur containers, breakbulk en logistiek van het Havenbedrijf, verwacht dat de expertise van de nieuwe aandeelhouders een impuls is voor een verdere groei van de overslagactiviteiten in het maritieme en continentale spoorvervoer. ‘Dit is noodzakelijk voor onze concurrentiepositie omdat veel groeiregio’s in het achterland sterk op spoorvervoer zijn gericht.’

Axel Marschal, lid van de raad van bestuur van DB Schenker Rail: ‘Moderne overslagcentra als het RSC Rotterdam vormen letterlijk de draaischijf tussen maritieme en continentale intermodale vervoerstromen. Het RSC is nu breder gepositioneerd en zal daarmee een nog grotere rol vervullen in de groeiplannen van de haven van Rotterdam’. (Bron: Haven Rotterdam)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief