Berser Transport ontvangt Keurmerk Transport en Logistiek

742

Berser Transport uit Rotterdam heeft uit handen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) het Keurmerk Transport & Logistiek (KTL) ontvangen. De Zuid Hollandse vervoerder laat hiermee zien te voldoen aan een serie hoge kwaliteitseisen voor onder meer de bedrijfsvoering en de interne processen.

Berser Shipping Holland werd in 1979 opgericht. Binnen zeer korte tijd manifesteerde Berser Shipping Holland zich als logistiek partner en dienstverlener door activiteiten zoals opslag, overslag en transport overzee. Berser Transport werd in Rotterdam opgericht om zodoende met eigen materieel de service met het transport in Europa en overzee te versterken. Sindsdien Berser Transport ontvangt Keurmerk Transport en Logistiekheeft het familiebedrijf een netwerk van partners in Europa,het Verre Oosten en de Verenigde Staten. De  Berser groep is in 35 jaren uitgegroeid tot een Logistiek Dienstverlener in de ruimste zin van het woord. Berser ontzorgt de klant. Onder het motto ‘One stop shopping voor het MKB’, kan de klant zijn logistieke proces volledig uit handen geven aan Berser. Het keurmerk werd overhandigd aan directeur Remko Marks.

1.000 vrachtwagens
‘Ons warehouse in de Spaanse Polder, Rotterdam Noord-West is door de 2000 m2 perronloods uiterst geschikt voor de snelle overslag van stukgoederen en pallets’, vertelt Marks. ‘Dit zijn dan de goederen die in het systeem van Distri XL en Palletways worden uitgewisseld tussen verschillende partners in de Benelux en Europa. Het principe van de samenwerking is een dagelijkse uitwisseling van kleine zendingen waardoor ieder afzonderlijk lid distributie tegen vaste looptijden en tegen transparante/ marktconforme tarieven door de Benelux en Europa aan al zijn opdrachtgevers kan bieden, en dat zelfs voor hele kleine zendingen. Binnen het systeem worden jaarlijks ruim 7.000.000 zendingen vervoerd door de netwerken. Hiervoor hebben we samen dagelijks in totaal meer dan 1.000 vrachtwagens op de weg.’

Het keurmerk
Het Keurmerk Transport & Logistiek borgt kwaliteit en vakmanschap in de bedrijfsvoering, met de nodige aandacht voor onder meer de bedrijfsvoering, de interne processen, de communicatie, de duurzaamheid en andere onderwerpen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Houders van het Keurmerk Transport en Logistiek maken structureel werk van thema’s als emissiereductie, (verkeers)veiligheid, goed werkgeverschap, continuïteit en imago. (Bron: TLN)

Volg TotaalTrans op Twitter