Berging op Mittellandkanaal begint, stremming duurt voort

579

BERGFRIEDE – Bergers zijn donderdagmorgen begonnen met de berging van het binnenvaartschip Rothensee dat dinsdagavond op het Mittellandkanaal zonk. Volgens het Wasser- und Schifffahrtsamt kan de stremming echter nog tot in de loop van volgende week duren. Dan pas kan groot materieel op de plek aanwezig zijn.

Berging op Mittellandkanaal begint, stremming duurt voortHet binnenvaartschip zonk dinsdagavond op het Mittellandkanaal ter hoogte van km. 269 (Liegestelle Bergfriede). Het schip was geladen met 817 ton ijzer en kwam door een fout bij het afmeren dwars in de vaargeul terecht. Een ander schip kon het 67 meter lange binnenvaartschip niet ontwijken en raakte het in het midden, waarna de Rothensee zonk. Niemand raakte gewond, er loopt wel olie uit het schip.

Direct na de aanvaring werd het kanaal tussen Rühen en Calvörde gestremd. Bergers zijn tot donderdagavond druk met het bergen van de lading.

Omvaren

BLN-Koninklijke Schuttevaer raadt schippers die overwegen om te varen via de Elbe en het Elbe-Seitenkanaal aan  vooraf contact op te nemen met hun opdrachtgever en hun verzekeraar. Omvaren betekent 475 kilometer extra voor de binnenschipper. (Bron: WSA Uelzen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief